Thursday, January 24, 2008

din nou la amintiri

m-am intors inca o data in acel loc plin de amintiri..amintiri in fiecare colt de hol, in fiecare clasa, pe fiecare treapta... cu fiecare creta colorata ...pe fiecare pervaz pe care am stat si m-am gandit la el.
m-am intors si aproape ca nu am recunoscut niciun chip de elev..si doar cativa din ei au mai ramas, cativa profi care ne-au urat si iubit, carora le-am scos peri albi, care au organizat cu noi tot soiul de evnimente, petreceri, piese de teatru, scoli europene si alte fenomene. ei sunt cei care ne-au plans de mila cand ne-au dat note proaste, ei sunt cei care ne-au invatat numele din prima saptamana si ne-au tratat cu mai multa sau mai putina afectiune. ei au fost cei care le-au dat de stire parintilor ca suntem zuzi, ei ne-au luat uneori apararea cand au stiut ca suntem copii buni, ei au fost cei care ne-au gasit in dulap in timp ce ne ascundeam de ei, ei sunt cei care ne-au motivat absentele, ei sunt cei care ne-au vazut tinandu-ne de mana pe hol. ei sunt cei care au vazut cum ne-am imprietenit si cum am crescut impreuna. ei sunt cei care uneori au crezut in noi mai mult decat oricine altcineva si care ne-au sustinut visele. ei sunt cei care intr-un final sunt mandrii de noi. mandrii ca au reusit si ei prin noi. ..
si pentru ei si pt amintirile noastre pastrate cu cea mai mare grija ne intoarcem in fiecare an.
cum as putea sa uit ca atunci cand eram mica si mergeam cu maica-mea de mana la piata vedeam liceul pazit de acel gard negru prin care imi treceam degetele mici, liceul in care mi-am dorit mereu sa fiu?
cum as putea sa uit de prima zi in care am pasit in el cand m-am inscris si am dat peste niste proaspat absolventi care m-au felicitat pt alegerea facuta si mi-au garantat ca e foarte tare?
cum as putea sa uit de trupa de teatru? cum as putea sa uit de profa de mate care ne dadea cu tonele de exercitii si care se baga mereu in relatiile noastre? :))
cum as putea sa uit de serile in care stateam pe hol si ii ascultam pe jojo, pe laura si pe andrei cantand?
cum sa nu-mi amintesc de meciul ala de baschet, de fiecare 14 si 24 februarie, de cutia cu "scrisorele de dragoste", de primul tip din liceu care mi-a placut, de primul chiul cu baietii aia mai mari de la ora de chimie?
cum sa uit de el, de zburatorul(sau robotelul) care mi-a sucit mintile intr-un semestru, mi-a dat viata peste cap si mi-a dat branci in realitate? oare cum as fi fost eu fara tine?
cum sa uit de serile in care am mers la teatru si cand ne intorceam cu 92 acasa? :)) cum sa uit ca am descoperit ca-mi place de un tip la un an dupa ce el ma placuse? :))
cum sa uit de diriga mea de suflet? :P
cum sa uit ca am fost in 2 clase? in una fizic si in cealalta pshic?
cum sa uit cand si-a rupt sebi mana? sau cand si-a scos andrei adidasii si i-a pus pe banca? cum sa uit de baietii vesnic draguti de la j? :)) cum sa uit de multele concerte, de multele petreceri, de multele cunostinte? cum sa uit de banca in care am copiat de la colega-mea? cum sa uit de "mara" pe care am dat-o la bac?
si mai multe..si mai multe..... pe care nu am unde si nici nu vreau sa le ingrop....

multumesc "MF3 - fabrica de robotei" :)) aka Liceul Teoretic Alexadru Ioan Cuza. :)

17 comments:

R. said...

Hai acasa, hai cu minee... :D
Sa ne fie de bine, ca am crescut mari, verzi si frumosi in el. :)

Eu nu m-am mai intors de cand am terminat si am trecut o singura data pe langa el. (o singura data!)
Nu cred ca vreau sa-l vad acum, fara voi in el. Fara noi.

. said...

bree, de cate mi-am adus aminte azi, ce TList ca nu mai sunt la liceu :(

Mignonette said...

Buna....Octavian..... ;;)
Atat pentru azi ;)

. said...

OOOhOOO ! servus !!
Am asteptat noi ce am asteptat..au trecut 10, 20, 30 de secunde de la afisarea postului, dar cand am vazut ca nu iti faci simtita prezenta ne-am zis ca sigur ai adormit cu fruntea pe tastatura, asa ca am indraznit sa comentam :D

Mignonette said...

nu, adevarul era, ca eram absolut fascinata de comentul tau incat am zis ca ai spus tot ce puteam sa spun si eu ! profund....

nikosita said...

hei bai, shsh, copii. gata :P nu-mi stricati momentul de sensibilitate :))

raluca: da ma. a fost ciudat sa nu vad macar pe unul din voi acolo... pacat ca nu ai mai fost.. e dragut in liceu :)

Mignonette said...

noi? .... care noi?
departe de noi gandul asta :D

. said...

Atat de fascinata incat ai simtit nevoia sa te bagi in seama cu mine...ok, eu m-am amuzat :)
te inteleg, dar eu am continuat in aceeasi nota a unei glume indraznete in care ai pornit salutul.
Daca malitiozitatea mea s-a transformat in motiv de gargara aiuristica te rog nu transforma blogul in mesagerie, pe mine personal nu ma intereseaza cu atat mai putin pe vizitatorii lui care probabil au alt scop. Hai sa ii respectam.
Muta pe mailul personal, sau treci peste, uite deja nikosita se pregateste pentru un nou post :)
Mergem mai departe da?

Anonymous said...

Foarte tare blogul tau, dar de ce scrii "mandrii" in loc de "mandri"? Chiar de doua ori... Ghici cine-i carcotasul! Sper sa nu-mi stergi iar comentariul...

nikosita said...

pe blogul meu fac ce vreau :) nu? d'aia de cheama take it or leave it. bun..ca am lamurit asta. uit mereu faza cu 2i astia la mandri, ministri, munti etc. i'm not perfect :) ms ca mi-ai atras atentia. again.

iar tu poti sa iesi din anonimat dand un nume. nu? sau preferi "carcotasul"?

Anonymous said...

Ai uitat ghilimelele la "Take it or leave it!" Si un semn al exclamarii, nu? Iar litera "d" e langa "s" pe tastatura, asa ca greseala asta e scuzabila... Cred ca trebuie sa-mi schimbi porecla (urasc termenul "nickname") in "Supercarcotasul". DA' N-AI GHICIT, CINE-S?
P.S. Nu-s lupul cel rau! Si nici rau intentionat nu-s. Ma amuza sa caut nod in papura...

Anonymous said...

@anonymous: Go get laid or smth...!

Delia said...

si mihai vroia sa mergem cu ex colegi de-ai lui si cu preteni cuzisti.
dar am avut toti examene :)
asta e...am fost anu trecut, mai merem candva :P
mie mi-e dor de ciho :P
cum fu?

nikosita said...

ms amelia :P dragul anonim ar trebui sa stie ca e o chestie de etica sa semnezi cacaturile pe care le scrii, nevermind.

delia: pai... am fost la o piesa de teatru, ne-am intal cu cativa profi, am descoperit ca anul asta au avut pustii atelier de comunicare, sah, fotografie etc. evolueaza :P am bantuit holurile goale... si am trecut putin si prin sala de sport. fete cunoscute? foarte putine.. amintiri? multe :P

Ana St. said...

ce ciudat....yo inca sunt in liceu si totusi ma gandesc deja ca s-a terminat.Oricum imi place postul :D....imi aminteste de atatea lucruri :D

Anna said...

Acum imi este si mie dor de liceeeu! Sper ca dupa sesiune sa ajung si pe acolo. :P

Anonymous said...

cum a spus si raluca ..mi se apre mult mai greu si trist sa ma duc si sa nu vad fetele pe care ma astept si acum dupa 2 ani sa el vad zi de zii in clasa mea...si pe holuri...sa nu pot sa stau langa scvara sau pe pervaz cum ai zis si tu cu prietenele mele sau sa ma alerg cu ele pe hol...am mai fost pana acolo nu mai pt basket ..la basket e bien sutn aprox aceeiasi oameni pe care ii vadeam in fiecare pauza in sala e mai usro ..dar nu pe holuri nu in clase ...e prea greu