Saturday, January 26, 2008

despre povesti


"fiecare zana are broscuta ei.. si fiecare broscut are zana lui" :P

daca eu as fi o zana, cu siguranta tu ai fi broscutul meu. mi-as pune aripile in spate si as pleca prin padurea asta urbana sa-mi vad de ale mele. as zbura destul de incet pentru ca as avea un ghiozdan mare in spate, mereu cu el dupa mine, inca nu stiu de ce, sunt doar o persoana preventiva. in ghiozdan as avea toate povestile mele de dragoste, toti balaurii, toate vrajitoarele si toate duhurile impovarate de blesteme. mi-as dori sa le dau drumul....dar... asta e alta poveste... si cum as merge, pardon, zbura eu cu aceasta povara in spate, cu aripile alea mici de panza, as fi foarte trista si m-as gandi la lumea asta in care suntem obligati sa facem lucruri total inutile.. si cum uneori ni se intampla lucruri care ne fac nefericiti, gen... o gripa sau raceala...dureri de cap... examene.... pff. si "zburand" eu asa... cred ca as avea pofta de inghetata cu ciocolata si un film. cat mi-as dori sa fie cald afara sa merg in parc sa stau pe iarba la umbraaaaaa..... si intr-un final as cobori.. pe o straduta cu multi oameni, as trece de chioscul de ziare si as intra in parc.. si acolo.. pe o frunza.. te-as gasi pe tine, mai broscuta. mi-ai lua ochii... ai fi mai verde ca verdele si mai albastru ca cerceii mei. "oac oac" zise broscutul. oare ce vrea? te-as lua in mana... m-as uita in ochii tai..diferit colorati.. si te-as pupa.saruta. mangaia cu buzele. ghiozdanul mi-ar cadea din spate, s-ar sparge si toate creaturile ar scapa in lume. m-ai salva de ele. iar eu te-as salva din pielea verde. in locul ei ti-ar reaparea piela ta fina... stralucitoare si frumos mirositoare. si uite cum putem noi sa traim fericiti :)) pt ca... fiecare zana are broscutul ei. :)

[to be continued]

10 comments:

Anna said...

Ce-mi palce sa citesc despre zane, printi, despre Fat-Frumos sau alte personaje fermecate. Cred ca povestile cu ei vor reprezenta intodeauna o parte importanta din copilaria mea. :)

Anonymous said...

ce drăguț! vreau și ei să mă transform :)

Ana St. said...

mie mi-ar place sa am povestea mea proprie,in care sa pot fi orice-mi doresc....:D

Ana St. said...

ma rog...o poveste fara personaje negative...yap...just a dream :(

Ana St. said...

ai dreptate...da uneori ma satur sa mai cred,sa mai imi pese.Cu cat ma implic mai mult cu atat sunt mai dezamagita si doare....incerc sa vad frumusetea,dar nu pot sa ignor uratenia :(...anyway thanx 4 the advice

Anonymous said...

te ai gandit vre o data sa mergem lal o biblioteca la un cerc de povesti sa stam si noi sa ascultam povestile nemuritoare cu zane printese si balauri impreuna cu copiii imbujorati ,stiu o bilbioteca in centru unde odata al 2 saptamani bibliotecaerle organizeaza un cerc de genul pt copii in scrisi la acea bilbioteca ..sau cel putin stiam cand eram in generala ..imi placea la nebunie ...mergem impreuna;;)?

blur said...

haha! pai mi-ai facut pofta.. si sunt dator povestea aia..
te voi lasa sa stii (i'll let you know ;) )

nikosita said...

anna: eu nu ma limitez doar la copilarie ;))

cineva: daca esti cuminte poate te pupa si pe tine cineva :P pardon, altcineva :P

pocket tought: :)

laura: :)) da ma, meeeeeergeeeeeem!

blur: bring it on :P

Anonymous said...

iuuui :)

Anonymous said...

oac-oac !!!