Wednesday, February 20, 2008

puzzle


din seria nimic nu e intamplator. ma gandeam la asta acum cateva momente cand inca mestecam o bucata de piept de pui cu salata. bun bun. si ma gandeam, si realizam asa, ca traim intr-un mare, intr/un foarte mare puzzle. nu stiu cui ii plac puzzelurile si cat e dispus sa caute piese lipsa si sa se chinuie sa le puna cap la cap. cand eram mica aveam o colectie draguta de puzzeluri. ma fascinau. iar acum nu pot sa zic despre aceasta pasiune ca s/a stins. imi dau seama ca si eu sunt o piesa mica in cautarea celorlalte piese, impreuna cu care o sa alcatuiesc ceva extraordinar. doar ca este atat de dificil sa alegi celelalte piese..unele sunt fenomenal de atragatoare, de inselatoare, care iti creeaza impresia ca se potrivesc cu tine, cand de fapt ele au alte culori sau alte forme, iar imbinarile lor nu se potrivesc nicicum cu ale mele. dupa unele am plans.. au fost si piese cu care, desi nu m-am potrivit, am alcatuit impreuna un puzzle mic.. sa/mi fi parut rau? poate. dar atunci cand ti se intampla asa ceva, singurul raspuns care iti poate calma ochii furiosi sau starea de nervozitate, singurul care iti mai da speranta, singurul raspuns este cel care are doua taisuri: traim intr/o lume fantezista, probabil, alcatuita dupa principii si destin, Dumnezeu etc etc, sau alegem sa traim intr/o lumea reala, batuita de ironie, sarcasm, minciuni, tragedii si chipuri dure. adica ori spunem "asa a fost sa fie, nimic nu e intamplator" sau "iar mi s/a intamplat asta, sunt nenorocit, era ultima mea sansa.eu nu cred in destin.eu mi/l fac". orice ti/ai alege este bine pentru ca e ales de tine. nimeni nu poate sa aleaga pt tine, si nici mai bine decat tine pt tine. insa ai grija ca piesele cu care iti doresti sa ramai sau la care ravnesti sa fie cele de care sa ai cu adevarat nevoie.

10 comments:

Anna said...

Si eu am o colectie de puzzle uri si ink mai fac :D Frumoasa asemanare ce sa zic... viata noastra este intradevar ca un astfel de joc si depinde de noi dak punem piesele corecte :)

Anna said...

Vaaai acum am vazut k m-ai bagat la tine in blogroll! Multumesc.. ma simt onorata :) pt k mai exist doar la o singura persoana din cate stiu eu!

Annie said...

Intr-adevar, interesanta asociere. Numai ca, vezi tu, sunt tentata sa cunosc si sa studiez si piese de puzzle care nu fac neaparat parte din peisajul sau imaginea pe care trebuie sa o realizez. Indragesc uneori acele piese atat de mult incat nu mai conteaza ca fac parte din alta poveste/imagine si incerc sa le transform intr-un colaj, in ceva personal, intr-o viziune aparte despre mine in contact cu ceilalti.:)

Si e f. misto poza, btw.:)

Ana St. said...

viata in sine e un mare puzzle complicat...unoeri cu piese lipsa...alteori cu piese rupte :(

Anonymous said...

mi-a placut foarte mult...cam ai dreptate :)

Anonymous said...

bun... ne chinuim sa gasim piesele ce ar completa povestea noastra, darce ne facem atunci cand realizam ca am avut acele piese si le-am pierdut?

Bianca H. said...

Viata unui om e ca un puzzle, intortocheata si plina evenimente la care nu te astepti...iar in privinta destinului sunt de accord partial, oricat ai incerca tu sa ti-l faci cateodata el are alte planuri pentru tine

Mignonette said...

chiar azi m-am gandit ca : soarta asta e o curva imperiala :))
dar sincera sa fiu: sunt bucuroasa de alegerile pe care le-am facut :))

de ce nu venisi azi? ;;)

hugs :*

Anonymous said...

Daca in jocurile reale de puzzle, iei piesele asa cum sunt si pur si simplu te chinui sa le potrivesti perfect, in puzzle-ul vietii tale e esential sa slefuiesti putin piesele. N-or sa se potriveasca niciodata perfect si e necesar uneori sa tot incerci ani de zile pana convingi doua piese sa ramana lipite. Rabdare si bunavointa e tot ce ne trebuie. Si sa acceptam ca exista si cai de mijloc, nu doar drumuri extreme...

nikosita said...

multumesc tuturor. ati avut o viziune foarte misto asupra ceea ce am scris. aveti dreptate in felul vostru. eu doar am vrut sa subliniez ca "nimic nu e intamplator". de aici a pornit toata povestea :)

da raluca, avem nevoie sa slefuim anumite piese. dar nu pe toate.

marius.. nu pierdem piese. ele sunt acolo doar ca nu in puzzleul nostru :)

anna este in blog de cand ai aparut. nu vroiam sa te caut in alta parte cand am chef sa te citesc. pt ca..o fac. te citesc :P

white shadow you've got my point :)

annie imi place mult ce ai scris. ce completare mi-ai adus. asa-i...

pocket tought (last but not least:P) nu mai fi asa trista. look at the bright sight of things :)