Thursday, February 14, 2008

cine pe cine?


vreau si eu lamuriri. sunt tipa si prin urmare de cele mai multe ori gandesc ca o tipa. nu stiu cat la suta din creier imi folosesc si cata inteligenta emotionala am. cert e ca.. am nelamuriri. nu traiesc in secolul trecut (sper) dar as vrea ca unele lucruri sa fie ca atunci. as vrea ca totul sa nu se miste cu viteza fulgerului ci sa stea 2 secunde pe loc. sau chiar 3. avem nevoie de ragaz. cel putin noi, femeile. uneori. barabatii vor totul repede. daca le zici ceva, inteleg cu totul altceva(desi..nici vorba). femeile recepteaza orice "semn" si il diseca in milioane de bucatele. gandesc de prea multe ori inainte sa faca ceva.. cert e ca si eu, uneori, sunt la fel. gandesc prea mult ("si e bine?". "iti place asa?" :)) "de ce nu a facut nush ce? pai eu vreau aia!" etc). si nu neaparat bine. in timp ce eu gandesc ca vreau ca el sa faca nush ce ca sa ma surprinda sau ca sa imi dea de inteles ca "ma place" el se gandeste la ce cur bombat am si ce bine i-ar sta mana pe el. in timp ce el vrea sa ma sarute de la prima intalnire eu gandesc ca nu fac bine daca ma las asa usor. naiba stie de ce. poate pt ca nu sunt sigura de ce vrea cu mine. si acum.. timpurile se schimba.tipii se asteapta ca tipele sa se tina dupa ei. unele fac asta. altele inca asteapta la feti frumosi uitandu-se la totul despre sex si implementandu-si ideea ca "the one" exista. barbatii au numeroase asteptari de la femei. aparent, femeile nu trebuie sa aiba nicio pretentie. esti "rea" daca ai. esti "materialista". daca femeia e "vicleana" atunci barbatii fac coada dupa ea, daca e prea "buna" atunci e cam fraiera. femeile vor sa fie ca barbatii si totusi nu ca ei. barbatii vor ca femeile sa fie destepte, dar daca sunt ele clar isi pierd din feminitate. ca prin farmec. femeile destepte exista si asteapta barbatii care sa le pretuiasca. dar sunt ocolite de barbati pt ca pana la urma e mai bine ca tu sa fii cocosul in casa.. in spatele oricarui barbat de succes se afla o femeie puternica. barbatul e capul si femeia gatul. ghici cine intoarce pe cine? femeia vrea ca barbatul sa o inteleaga dar barbatul vrea ca femeia sa-l inteleaga. si tot asa..multe contradictii d'astea stupide care ne despart lumile.. nelamurirea mea e cine se tine dupa cine sau cine ar trebui sa se tina dupa cine? care sunt regulile?? sunt reguli? nescrise sau scrie? comune sau in functie de sex? cine face regulile??

culmea... can't live with them, can't live without them.

17 comments:

Anonymous said...

nu stiu daca prin ce voi spune raspund la intrebare, dar eu sunt convinsa ca vine un moment in care toate intrebarile sunt de prisos. Pur si simplu amutesti de frumusetea unui sentiment, toate lucrurile vin natural, si nici nu-ti mai pasa de balivernele gen feminism sau misoginitate sau de tot felul de clisee.

Anonymous said...

nu toti barbatii vor totul repede, nu toti barbatii inteleg mereu altceva. Si fetele de multe ori inteleg altceva si nu pentru ca nu au fost barbatii destul de clari in exprimare ci pentru ca ele mereu incearca sa desfaca firul in 16 (dupa cum ai recunoscut si tu)... gandesc prea mult. de multe ori lucrurile nu sunt deloc complicate, doar ca ne-am obisnuit noi sa le facem asa.

Nu e nimic rau in faptul ca el "gandeste ce cur bombat si ce bine i-ar sta mana pe el". E o problema daca doar asta vrea de la tine... depinde acum si ce vrei tu de la el.

Sarutul de la prima intalnire nu mi se pare un lucru rau. e misto senzatia cand saruti pe cineva pt prima data, si ezitarile dinainte de a face asta... si miile de intrebari care ti le pui in gand ("oare sa fac asta?", "daca fas asta ce o sa creada despre mine?", "oare saruta bine?", "daca de fapt nu vrea sa o sarut?", etc)... si toate cele...

Spui ca femeia nu trebuie sa aiba nici o pretentie, si ca barbatii stau la coada pentru cele "viclene". Lucrul asta se intampla exact la fel si in cazul baietilor... sunt atatia baieti care merita si toate fetele stau la coada dupa toti idiotii. de ce? majoritatea fetelor mi-au spus ca le place ideea aia de "baiat rau". si apoi tot ele se plang pe la prieteni ca ala si-a batut joc de ea.

Femeile destepte exista, si asteapta barbatii sa le pretuiasca... da, exista. problema e ca barbatii nu se feresc de o femeie desteapta, doar ca odata ce femeia e desteapta vrea mai mult de la el in sensul ca vrea pe cineva si mai destept ca ea. si cu cat ea e mai desteapta cu atat numarul potentialilor parteneri e mai mic.

si in final, cine se tine dupa cine? pai barbatii dupa femei si femeile dupa barbati. aici nu cred ca ar trebui sa fie o diferenta. Care sunt regulile? nu sunt reguli, traim intr-o jungla...

concluzia: trebuie sa stai mereu cu ochii deschisi, niciodata nu poti sti unde se ascunde ceea ce cauti...

PS: sper ca nu te-am plictisit prea tare :P

nikosita said...

julie: si eu cred in asta si sper ca se si intampla lucrul asta.. :D

marius: nu m-ai plictisit deloc. iti multumesc mult pt raspuns :P cred ca e ceea ce aveam nevoie ;;)

Delia said...

dude...era sa zic ca gandesti prea mult.
de fapt, barbatii sunt mai simpli decat crezi. all u need is practice. si sa va sarutati la prima intalnire e OK! nu e ca si cum v-ati arunca maine in pat.
si chiar de-ar fi. bai, chestiile merg prost cand e prea multa presiune ;)
reguli nu sunt, e un joc total lipsit de reguli, se bazeaza pe instinct toata treaba. si nici nu e asa de rau. unde ar mai fi surpriza daca ne-am seta pe reguli?
iubeste, sufera,iubeste iar. the one exista! chit ca il gasesti de-a gata, chit ca il misti cu gatul " "
fii sigura ca daca "te place" da, vrea sa ti-o traga. sa fim seriosi. ca asta implica si niste fluturasi in stomac, perfect! dar de la atractie porneste totul. orice relatie. si usor usor indragosteala devine dragoste.
si guess what? orice torment, orice emotie, lacrima etc...it's fuckin worth it!

Petru said...

barbatii sunt de pe Marte iar femeile de pe Venus

Kenny said...

Uh! Ce subiect! Se poate discuta zile intregi despre asta. Dar Marius a punctat f bine (bv marius!). Refugiul nu e nici feminismul nici misoginismul. De fapt cele doua categorii sunt cele mai nefericite. Dar despre barbati...sa stii ca e mult mai simplu decat iti imaginezi! Suntem niste fiinte foarte foarte simple. Daca intri pe blog-ul meu, vezi ca am un post despre asta :). Manifest barbatesc. Nu te stresa si nu incerca sa cauti vinovati. Doar...gusta! :)

Felicitari pentru post! Sa fii senina! :)

Anonymous said...

Depinde de stare, cine pe cine. Depinde de "mood", de timp, de vreme, de pofta si de chef. Azi va fi el deasupra, maine va fi ea. In final dorm unu langa altu si asta-i toata treaba.

Anonymous said...

incerc si eu sa ajut atat cat pot. sunt sigur ca stiai si tu tot ce am spus eu

pup >:D<

Anonymous said...

Daca barbatu ii destept, se tin femeile dupa el :)

Ana St. said...

lucruri mult prea complicate,dar din pacate cam asa e...nu poti sa nu iti pui intrebarile astea :(

Catalin said...

si pana la urma nu inteleg...gandesti prea mult...recunosti asta...si?...iti convine sau nu?...oricum...crede-ma k baietii sunt mult mai simplu de inteles decat ti se pare...si nu au atatea pretentii cum spui tu...si dak chiar sunt unii care au atata pretentii...mai merita sa le dai atentie?...si una peste asta, principala mea nelamurire este...de ce te-ai apucat sa scrii asa ceva in "ajun" de Ziua Indragostitilor?...care e faza cu ziua asta?...ce e asa special despre ea...oamenii chiar nu inteleg ca e ceva venit de la americani...ceva care trebuie ignorat(la fel ca masinile lor jalnice si mancarea plina de E-uri si alte "vitamine" care o sa ne faca pe toti cat casa) pentru ca viata noastra sa fie mai buna?

Anonymous said...

Cică-ţi foloseşti tot creierul, după cum zicea şi machiavellian pe-aici.
Şi cum, crezi că „the one” nu există?

Anonymous said...

"unii" spun ca sinceritate si corectitudine(respect), dar cand se intampla se vede de fapt ca nu vor asta ci e doar ceva ce spun, ca sa dea bine sau sa se poata victimiza dupa;
adica sinceritate, da` numai cand imi convine mie, in rest totusi vreau sa manipulez.. nu mult, asa un pic;
mda..
deci, in concluzie, tot sinceritate si corectitudine(respect).. da` de-adevaratelea si nu cu jumatati de masura.. sau sferturi.. sau..

Mignonette said...

Ori avem de chat-uit Nico , ori e special facut blogul pt nenea Valentin asta plin de negi de la atatea lingarime a pustimii emo de ziua lui importanta si scoasa din fifth hand store al sarbatorilor!

Si: barbatii nu sunt de pe Marte si nici femeile nu sunt de pe Venus! Toti suntem de pe planeta Pamant si este ffff simplu de ce se intampla tot ce se intampla: pentru ca noi singuri facem alegeri care ne apropie sau ne indeparteaza de "the one" - nu stiu de ce , dar asta cu "the one" imi suna a Matrix ( bun film, nici ass Keanu ;) )

Cred ca daca ar citi cineva Oscar Wilde nu ar mai gandii atat de romantat povestea. Noi suntem oameni => oamenii nu sunt in stare decat de lucruri si sentimente efemere. Noi toti suntem materiali, nu pentru ca am fi conditionati ci pentru ca asa vrem sa fim.
Adevarata iubire apare atunci cand cineva iubeste neconditionat. Si de asemenea sentiment numai in tembenovele dam sau in basmele cu Praslea cel voinic si merele de aur. Nici un muritor nu este "pur" sufleteste. Oricand, oriunde si oricum el este efemer.
Am zis!
Si incalecai pe o sa si va spusei povestea asa! :P

andreea said...

femeile gandesc mult mai altfel decat barbatii, asta stie toata lumea. da nu poti sa generalizezi si deci mi se pare ca nu exita raspuns la intrebarea ta. it's different every time.

Anna said...

Regula este cea a junglei clar :D Barbatii nu vor sa recunoasca faptul k in ziua de azi exista multe femei si destepte si frumoase. Intradevar uneori au prea multe asteptari de la noi... daca s-ar putea k ei sa nu faca nimic ar fi perfect... oricum fara ei nu se poate asa ca nu ramane decat sa-i educam... si cine stie poate intr-o zi vor fi asa cum vrem noi :D

Anonymous said...

vesnica problema a femeilor....
Stam si analizam ca nebunele fiecare reactie pana la limita cand dam paranoia sine facem o graoza si o graoza de filme despre "ce naiba a vrut el sa spuna facand X lucru?".
E oribil.. si ei niic macar nu-si dau seama prin ce stari trecem noi cu aceste intrebari si analize (daca ar stii clar ne-ar pune eticheta de "nebuna" in frunte).. Si cu toate astea ce fain e sentimentul cand iti dai seama ca "totul era doar in capul tau" ... si ca el, de fapt, a vrut sa zica/ faza cu totul si cu totul altcva :)